Design a site like this with WordPress.com
Per començar

RESPONEM PREGUNTES

  • Hem tingut en compte l’enllumenat? Considerem que l’execució d’una obra d’aquesta envergadura, en que anem a substituir tant el paviment com la seua base i executar rases d’instal·lacions , és el moment idoni per a deixar preparada també la pre-instal·lació de la xarxa d’enllumenat per tal de reduir el cost i impacte sobre futures intervencions.

L’element de protecció de la font sí compta amb il·luminació per tal de fer-la visible durant la nit. A més, aprofitarem este punt per a instal·lar tomes de corrent que puguen fer-se servir per a alimentar equips de so o enllumenat en ocasions especials.

  • Com resoldrem l’àrea d’aportació de residus? La recollida dels residus sembla incompatible amb un entorn amb reconegut valor patrimonial i ús d’esplai, però a la vegada creiem imprescindible dotar de totes les facilitats i serveis possibles tant a veïns com hostalers, pel que proposem ubicar els contenidors en superfície  integrats entre escocells, minimitzant així el seu impacte visual.
  • Podrà fer-se ús de la font? I tant que sí! Està prevista la seua restauració i posada en funcionament perquè torne a ser un element útil i no sols ornamental. Malgrat això, som conscients que pel propi disseny de la font, gent major, xiquets i persones amb mancances de mobilitat tindran dificultats per utilitzar-la, pel que instal·larem una font accessible perquè tothom pugui gaudir d’aigua a la plaça de tots.
  • Hem considerat l’accessibilitat a la proposta? Totalment, creiem que un espai públic –a més a més tractant-se d’un tant representatiu- ha de ser totalment accessible. Plantegem una plaça de “plataforma única”, sense voreres a diferents nivells ni irregularitats al paviment, que a més serà no relliscable. El criteri de màxima accessibilitat s’estén a l’elecció del mobiliari urbà, proposant seients amb respatller i reposabraços, així com una font accessible. De les sis places d’aparcament plantejades, una d’elles serà accessible.
  • Per què no modifiquem l’arbrat existent? Perquè pensem que l’arbrat existent té valor per sí mateix, és un element propi de la plaça, està adaptat a l’entorn amb el plus de valor del temps de creixement, no tindria cap sentit substituir-lo. A més, l’arbrat està ubicat a llocs on no interfereix amb les celebracions festives que hi tenen lloc a la plaça.

La pròpia configuració de la plaça proporciona suficient zones amb ombra a l’estiu i les façanes que la conformen li proporcionen la seua personalitat, són molt  recognoscibles i escollim el criteri de no entorpir la seua contemplació. Sí proposem nous escocells amb espècies vegetals arbustives que no desenvolupen arrels profundes, amb la intenció de no interferir amb les estructures soterrades de les coves allotjades al subsòl de la plaça.

 

  • La intervenció suposa algun impediment per a la celebració de les activitats festives tradicionals a la plaça? En cap cas. La proposta és sensible amb el patrimoni local, considerant les tradicions festives una part més d’aquest patrimoni, pel que el respecte a cadascuna de les celebracions s’ha tingut en consideració. Serà possible mantenir la ubicació del castell de moros i cristians, la barraca de les dansades, l’escenari de concerts, i per suposat, els recorreguts de les desfilades o balls vinculades a ells. A més, el paviment escollit és apte per a la celebració de la Cordà sense fer-se malbé.

 

  • El paviment escollit suportarà trànsit rodat o el pes i maniobres dels camions de muntatge del castell o entarimat? En l’elecció del paviment s’han tingut en compte no sols els criteris estètics, sinó també els de manteniment i de resistència al trànsit pesat. La plaça tindrà un ús principalment per a vianants, però puntualment hi accediran vehicles de veïns del centre històric, proveïdors dels establiments d’hostaleria, vehicles de recollida de residus, d’emergència, policia local i també de muntatge d’entarimat i castell. El paviment és idoni no sols per a la circulació de vehicles, sinó també per a suportar maniobres de gir sense que la seua estabilitat ni col·locació resulte afectada.

 

  • Com suportarà el paviment el pas del temps? Hem pogut comprovar in situ visitant vàries obres executades fa més de tres anys, que el paviment continua en perfecte estat després de suportar trànsit pesat, inclús maniobres de vehicles pesats i elevada densitat de trànsit. A l’apartat SOLUCIÓ TÈCNICA trobareu informació ampliada sobre les caràcterístiques del paviment escollit.

 

  • Com farem la recollida d’aigües pluvials? El sistema de recollida d’aigües pluvials en superfície està totalment integrat al disseny. Si feu una ullada al plànol de la proposta veureu una sèrie de línies que travessen la plaça en diferents direccions, les quals integren els embornals.
  • Perquè la proposta s’anomena TISSATGE? El tissatge és el conjunt d’accions que tenen com a finalitat obtenir teles a partir de fils naturals o sintètics. Entenem que el resultat de la nostra proposta ha de ser el resultat del tissatge de diversos condicionants i intencions: recuperar la plaça com a espai públic, alliberar major superfície de sòl per a l’esplai, organitzar el trànsit amb criteris de pacificació i assolir la màxima accessibilitat, sempre des del respecte i l’estima pel patrimoni arquitectònic i les tradicions festives.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: