Design a site like this with WordPress.com
Per començar

SOLUCIÓ TÈCNICA

 

Una de les qüestions més importants per a nosaltres en la materialitat de la plaça és l’elecció del paviment. Es proposa un empedrat de formigó per a tràfic rodat intens.
L’ús puntual de la plaça en els quals es requereix l’accés i maniobra de vehicles pesats exigeixen un paviment que done suport a aquest tipus d’esforços encara que siguen puntuals.
La llamborda proposada és la VS5 de Breinco, de 30x20x10cm d’altura, amb ranurat en les quatre cares verticals, però també en l’inferior, que generen un efecte de prevenció de possibles desplaçaments.
Amb aquesta proposta es tracta a la vegada d’introduir una millora mediambiental, gràcies a:
– Una gran part de les emissions de CO2 en l’execució d’un paviment són degudes a la solera de formigó que es disposa com a base. Amb un paviment, com aquest, en el qual es prescindeix de la solera es pot arribar a estalviar l’emissió de fins a 300T de CO2, segons el treball de Rafael Cáceres (*).
– Aquesta llamborda es fabrica amb un 20% d’àrids reciclats
– Es proposa, a més, la utilització d’un protector, Net Clean, que facilita la neteja gràcies a la seua capacitat antiadherent i hidrofòbica. Eixa característica redueix dràsticament l’adherència de brutícia. També allarga la durabilitat de les peces, en minimitzar l’absorció de l’aigua i per tant, millorar la seua resistència de cara a les gelades.

  • Per a qui vullga saber més sobre especificacions tècniques de la solució escollida, podeu trobar més informació a la web del producte o descarregar els següents documents:

descripció i especificacions tècniques

-sobre el NetClean® factor1

catàleg comercial breinco

-fitxa tècnica VS 5®30x20x10

 

  • Així com la lectura del següent article:

(*) Cáceres Zurita, Rafael (2012). Por una pavimentación urbana sin solera de hormigón. La experiencia de Vitoria-Gasteiz. 10  Páginas.

 

A %d bloguers els agrada això: